Büyülü Bülten

 Büyülü Bülten


Büyülü Fener'in 17 Nisan Cumartesi ve 23 Nisan Cuma haftasını kapsayan bülteninin başlıklarında bu hafta, Azra Deniz Okyay imzalı Hayaletler, 74. Cannes Film Festivali'nde yarışacak Annette, The Father ile 93. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'ne aday olan Olivia Colman, Emma Stone'lu Cruella, Martin Scorsese imzalı Killers of the Flower Moon, Çağan Irmak imzalı BluTV dizisi Yeşilçam ve 93. Oscar Ödül Töreni'nin canlı yayınlanması hakkında haberler var.

Haftanın doğum günlerinde ise The Crown'daki Prenses Margeret'i canlandırmasıyla kariyer hayatında büyük çıkış elde eden İngiliz oyuncu Vanessa Kirby ve en son Nuh Tepesi ile ödüller kazanan, Cinayet Süsü, Ölümlü Dünya ve Limonata gibi filmleri yöneten oyuncu ve yönetmen Ali Atay var. İyi ki doğdunuz!

Büyülü Bülten'de haftanın öne çıkan haberlerini okumak için aşağıya göz atabilirsiniz.

1. Azra Deniz Okyay İmzalı Hayaletler MUBI'de Gösterimde


Azra Deniz Okyay’ın Venedik Film Festivali’nden ve Altın Portakal’dan ödüllerle dönen Hayaletler'i Mubi Türkiye'de gösterime girdi.

Kentsel dönüşüm, kadın cinayetleri, feminist mücadele, suriyeli göçmenler, toplumsal yarılmalar, kaos ve buna bağlı karanlık bir günde kesişen hayatlar. Yer yer Instagram story görüntüleriyle de beslenen Hayaletler, birbirini etkileyen hayatların dönüşümünü enerjik müzikleriyle tasvir ediyor. Yeni hayat, yeni Türkiye, yeni rezidans; geleneksel değerlerinizle barışık çağdaş bir başlangıç...

İzlemek için: https://mubi.com/films/ghosts-2020-azra-deniz-okyay

2. “Annette” Cannes Film Festivali’nde Prömiyer Yapacak

Başrollerinde Adam Driver ve Marion Cotillard’ın yer aldığı “Annette” dünya prömiyerini, 6-17 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 74. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirecek. Leos Carax’ın, ilk İngilizce romantik-müzikal filmi Annette sinemaseverlerin uzun zamandır beklediği bir film.

Geçtiğimiz aylarda, 11-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ve devamlı olarak ertelenen 2021 Cannes Film Festivali, pandemi nedeniyle 6-17 Temmuz tarihlerine ertelenmişti. Gün geçtikçe festival programının detaylarını paylaşan Cannes Film Festivali, bugün, Leos Carax’ın merakla beklenen filmi Annette’nin dünya prömiyerini 74. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştireceğini duyurdu. Film aynı zamanda Fransız sinemalarında da gösterime girecek.

74. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek filmden yayınlanan ilk fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.

1991 yapımı Köprüüstü Âşıkları (Les amants du Pont-Neuf) ve 2012 yapımı Holy Motors filmiyle adından övgüyle söz ettiren Leos Carax’ın ilk İngilizce filmi Annette, 70’lerin rock gruplarından Sparks’ın orijinal parçalarını içeren ve Los Angeles’ta geçen bir müzikal. Filmin merkezinde, bir stand-up komedyeni (Adam Driver) ile bir opera yıldızının (Marion Cotillard) aşk hikâyesi var.

Festival tarafından “vizyoner ve esrarengiz” olarak nitelendirilen Carax, uzun kariyeri boyunca, özellikle 1999’da “Pola X” ve 2012’de “Holy Motors” olmak üzere, Cannes’da yarışan birçok kült film yönetti.

Cannes başkanı Thierry Frémaux, “Filmlerin ihtişamını sergilemeye başladığı Palais des festivals’da sinema ve beyaz perdeyle daha güzel bir buluşma hayal edemezdik” dedi.

Salgın nedeniyle devamlı olarak ertelenen festival bu yıl her zamanki gibi Mayıs ayı içinde yapılmayacak. Bunun yerine 6-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Amerikalı yönetmen Spike Lee’nin festivalin en büyük ödüllerini belirleyen jüri başkanı olacağı daha önce duyurulmuştu.

3. Olivia Colman Marvel Dizisi Secret Invasion’a Katılmak İçin Görüşmelerde

Bu hafta sonu gerçekleşecek Oscar heyecanında en iyi film adayı The Father’daki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu Akademi Ödülü’ne aday gösterilen Olivia Colman, Marvel Studios’un bir sonraki dizisi Secret Invasion’a katılmak için görüşmelerde bulunuyor. Colman’ın dizide henüz kimi oynayacağı belli değil.

Marvel Studios daha öncelerde Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn ve Kingsley Ben-Adir’in Secret Invasion’un oyuncu kadrosuna katıldığını duyurmuştu.

Jackson, dizide Nick Fury rolünü yeniden canlandıracak, Mendelsohn ise “Captain Marvel” da olduğu gibi Skrull Talos’u canlandıracak. “Secret Invasion”, yıllardır dünyaya sızıp şekil değiştiren Skrull’lardan oluşan ve Captain Marvel olayları sırasında ilk kez tanışan Fury ve Talos’u konu alıyor. Colman’ın rolü gizli tutulurken, Ben-Adir baş kötü adamlardan birini oynayacak. Dizi hakkında daha fazla olay örgüsü ayrıntıları gizli tutulurken, Marvel konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Kyle Bradstreet’in yazıp, yönetici yapımcılığını üstleneceği Invasion’un çekimleri İngiltere ve Avrupa’da olmak üzere sonbahar çekimi olarak planlanıyor. Yapımcılığını Disney Plus’taki diğer tüm Marvel dizileri gibi, Marvel Studios yapacak.

Colman, 2018’deki The Favourite filminde Emma Stone ve Rachel Weisz ile başrollerini paylaştığı filmle Oscar kazanmış, Netflix’in The Crown dizisinde Kraliçe II. Elizabeth rolündeki muhteşem çalışmasıyla da seyirci karşısında büyük beğeni toplamıştı. En son Florian Zeller imzalı The Father’da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar adaylığı kazandı. Gelecek projeleri arasında Sony Pictures Animation’ın The Mitchells vs the Machines var.

4. Martin Scorsese Killers of the Flower Moon’un Çekimlerine Başladı

Oklahoma Film + Müzik Ofisi (OFMO) ve Apple Original Films, Martin Scorsese’nin uzun süredir hazırlıkları devam eden yeni filmi “Killers of the Flower Moon’un çekimlerinin başladığını duyurdu. Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro’nun başrollerde yer aldığı filmin çekimleri 19 Nisan’da Oklahoma’da başladı.

David Grann’in en çok satan kurgusal olmayan kitabına dayanan film 1920’lerde Oklahoma’da geçiyor ve Reign of Terror olarak bilinen bir dizi acımasız suçları olan petrol zengini Osage Nation yerlilerinin seri katliamını anlatıyor. Filmin senaristliğini Forrest Gump, The Insider, The Curious Case of Benjamin Button ve Munich gibi filmlerle tanınan Oscar ödüllü Eric Roth üstleniyor.

Usta yönetmen Scorsese yaptığı açıklamada, ”Sonunda Oklahoma’da “Killers of the Flower Moon” filminin prodüksiyonuna başlamanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi. “Bu hikayeyi olayların meydana geldiği yerde anlatabilmek inanılmaz derecede önemli ve zamanın ve insanların doğru bir portresini tasvir edebilmemiz için hassastır. Bu çekime hazırlanırken başta tüm Osage danışmanlarımız ve kültür danışmanlarımız olmak üzere Apple, Oklahoma Film ve Müzik Ofisi ve The Osage Nation’a minnettarız. Bu hikayeyi beyaz perdeye taşımak ve Amerikan tarihinde unutulmaması gereken bir zamanı ölümsüzleştirmek için yerel oyuncu kadromuz ve ekibimizle çalışmaya başlamaktan heyecan duyuyoruz.”

Yapımın başlamasıyla birlikte Apple, oyuncu kadrosunu da tamamladı: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons, Lily Gladstone, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, William Belleau, Louis Cancelmi, Tatanka Means, Michael Abbott Jr., Pat Healy, Scott Shepherd, Jason Isbell ve Sturgill Simpson.

DiCaprio, “Flower Moon” da güçlü bir yerel çiftçinin (De Niro) yeğeni Ernest Burkhart’ı canlandırıyor. “The Irishman” den sonra Scorsese ile yeniden bir araya gelen Plemons, Osage Nation cinayetlerine yönelik soruşturmayı yöneten yeni kurulan FBI üyesi Tom White’ı canlandırıyor.

Kanadalı aktris Tantoo Cardinal (Dances With Wolves, Godless), Lily Gladstone‘un canlandırdığı Mollie Burkhart’ın annesi Lizzie Q’yu canlandırıyor.

Myers, Collins ve Dion, Mollie’nin kız kardeşleri Anna, Reta ve Minnie’nin rollerini oynayacak.

Martin Scorsese imzalı Killers of the Flower Moon’un prodüksiyonu yaz boyunca devam edecek, vizyon tarihi henüz belirsizliğini koruyor.

5. Emma Stone'lu Cruella'dan Yeni Görseller Yayınlandı


Cruella'dan yeni görseller yayınlandı.

Başrolünde Oscar ödüllü oyuncu Emma Stone'un yer aldığı, dalmaçyalı cinsinden olan köpeklerin başına iş açan Cruella De Vil karakterine odaklanan, Cruella filminden yeni görseller yayınlandı. Film 28 Mayıs'ta gösterime girecek.

Filmin sinopsisi, Disney tarafından "1970'lerin Londra'sında genç moda tasarımcısı Estella de Vil köpek derilerine, özellikle de Dalmaçyalıların derilerine takıntılı hale gelir, ta ki Cruella olarak bilinen acımasız ve dehşet verici efsaneye dönüşünceye kadar." şeklinde açıklandı.

Oyuncular arasında Stone dışında Emma Thompson, Mark Strong, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Jamie Demetriou, Joel Fry ve Kirby Howell-Baptiste yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda “Ben, Tonya” filminin yapımcısı Craig Gillespie oturuyor.

6. 93. Oscar Ödül Töreni TRT2'de Canlı Yayınlanacak


93. Oscar Ödül Töreni, bu yıl TRT 2'de canlı yayınlanacak.

Los Angeles’taki Union Station ve Dolby Theatre’da eş zamanlı olarak düzenlenecek ödül töreni, 25 Nisan’ı 26 Nisan’a bağlayan gece canlı yayınla Türkiye’nin kültür sanat kanalı TRT 2 ekranlarında sinemaseverlerle buluşacak.

93. Akademi Ödülleri, Türkiye saatiyle 03.00’te canlı yayınla TRT 2’de ekrana gelecek.

7. BluTV dizisi Yeşilçam İzleyiciyle Buluşmaya Başladı


Merakla beklenen BluTV dizisi Yeşilçam dün akşam 19:00 itibari ile izleyiciyle buluşmaya başladı.

Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı, başrollerde Çağatay Ulusoy, Afra Saraçoğlu ve Selin Şekerci'nin bulunduğu Yeşilçam, izleyiciyi unutulmaz aşkların konuşulduğu, dostların buluştuğu, özlemin ve duyguların coştuğu büyülü sokağa, 60’lara, Yeşilçam’a götürüyor.

Şu anlık sadece iki bölümü yayında olan Yeşilçam her perşembe BluTV üzerinde yayınlanmaya devam edecek. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Malcolm & Marie

Jagten - The Hunt (Onur Savaşı) Film İncelemesi