Büyülü Fener Haftalık Bülten

 BÜYÜLÜ FENER HAFTALIK BÜLTEN

Büyülü Fener'in 11 Nisan Pazar ve 16 Nisan Cuma haftasını kapsayan bülteninin başlıklarında bu hafta, 74. Bafta Ödülleri, Bridgerton, Mads Mikkelsen, Venedik Film Festivali, Lucy Lui ve 40. İstanbul Film Festivali var. Haftanın doğum günlerinde ise Fantastik seri Harry Potter yıldızı Emma Watson ve son dönemin yıldızı parlayan Altın Küre ödüllü oyuncusu Anya Taylor Joy var. İyi ki doğdunuz hanımlar!

Haftanın öne çıkan haberlerini okumak için aşağıya göz atabilirsiniz.

1. 74. BAFTA Ödülleri Sahiplerini Buldu

Oscar ödüllerinin habercisi olan, tüm sinema sektörünün dikkatlerini çevirdiği İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları (BAFTA) bu yılki ödülleri, törenin ikinci gecesinin gerçekleşmesiyle sahiplerini buldu. En İyi Film Ödülü şüphesiz ki Chloé Zhao imzalı Nomadland’e gitti.

Bu yıl iki güne bölünmüş olarak gerçekleşen BAFTA ödüllerinin ikinci gecesinde ana ödüller 11 Nisan gecesi dağıtıldı. Cumartesi gecesi gerçekleşen törende daha çok zanaat odaklı ödüller dağıtılırken, Londra’daki Royal Albert Hall’da gerçekleşen törende performans ve en iyi film ödülleri sahiplerine verildi.

En İyi Film Ödülü’nü, katıldığı festivallerde övgülere boğulan, ödüllerden ödüllere koşan ve 93. Akademi Ödüllerine de adaylığı bulunan Nomadland kazandı. Nomadland, 2021 BAFTA Ödülleri’nde En İyi Film, Chloé Zhao için En İyi Yönetmen, Joshua James Richards için En İyi Görüntü Yönetimi ve son olarak Frances McDormand için En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanarak 4 ödüle sahip oldu. Geçtiğimiz aylarda, Altın Küre, Altın Aslan, Eleştirmenlerin Seçimi ve Yapımcılar Birliği ödülleri kazanan Nomadland’in bu yılki BAFTA’yı kazanması yaklaşan 93. Akademi Ödülleri’nde En İyi Film Ödülü’nü alacağını kesinleştirdi.

Anthony Hopkins, The Father’da demanslı bir adam olarak gösterdiği inanılmaz performansla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Bu Hopkins’in parlak kariyerinin dördüncü BAFTA zaferi. Diğer taraftan törenin En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise Nomadland’deki şairane performansı ile Frances McDormand’a gitti.

En İyi Belgesel Ödülü Netflix filmi My Octopus Teacher’a (Ahtapottan Öğrendiklerim) verildi. Ödülü, filmdeki özel “küçük ahtapot” a teşekkür etmeden önce ekibin “birlikte gerçekten uzun bir yol” yürüdüğünü söyleyen eş yönetmen Pippa Ehrlich aldı.

Kara komedi intikam gerilimi Promising Young Woman, bu yılın En İyi İngiliz Filmi ve En İyi Özgün Senaryo Ödülü kazananı oldu. Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü’nü ise Danimarka’yı temsilen Thomas Vinterberg imzalı Another Round kazandı. Filmi rahmetli kızı Ida’ya ithaf eden yönetmen Vinterberg, “Siz İngilizlerin içki hakkında bir filmi beğenebileceğinizden şüpheleniyordum” dedi.

En İyi Kurgu Ödülü, bir heavy metal bateristi olan Ruben’in, işitme yetisini kaybetmeye başlamasıyla birlikte paramparça olan hayatını düzlüğe çıkarma çabasını konu alan film olan Sound of Metal’e verildi ve ödülü Mikkel E. G. Nielsen aldı.

Bu yılın yükselen yıldızı ise Rocks filmi ile Bukky Bakray oldu.

2. 40. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma Filmleri Belli Oldu


40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma filmleri açıklandı. 1 Nisan’da çevrimiçi gösterimlerle başlayan festivalin ulusal yarışmaları 20-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Festivalin Ulusal Yarışma bölümünde yer alacak filmlerin listesi şöyle;

Av (Emre Akay)
9,75 (Uluç Bayraktar)
Sardunya (Çağıl Bocut)
Bir Nefes Daha (Nisan Dağ)
Beni Sevenler Listesi (Emre Erdoğdu)
Yeniden Leyla (Barış Hancıoğulları)
Zîn ve Ali’nin Hikâyesi (Mehmet Ali Konar)
Af (Cem Özay)
Çatlak (Fikret Reyhan)
Cemil Şov (Barış Sarhan)
İnsanlar İkiye Ayrılır (Tunç Şahin)
Dirlik Düzenlik (Nesimi Yetik)
Sen Ben Lenin (Tufan Taştan)

3. Lucy Liu, Shazam: Fury of the Gods Filminin Kadrosuna Katıldı


Son birkaç yılını Why Women Kill ve Elementary gibi dizilerle televizyonda geçiren Lucy Liu, New Line’ın büyük bütçeli DC filmi Shazam! Fury of the Gods’ın kadrosuna katılarak beyaz perdeye dönüyor.

New Line, Liu’nun, Shazam 2’de Kalypso adlı bir kötü kız kardeşi oynayacağını duyurdu. Karakter aynı zamanda, kadroda yer alan Helen Mirren’in canlandırdığı kötü karakter Hespera’nın da kız kardeşi. Her iki karakter de Shazam’ın güçlerinin kaynaklarından biri olan Antik Yunan tanrısı Atlas’ın kızlarıdır.

Shazam! 6 Güç filminin devam filmi olarak çekilen Shazam 2’de, bir süper kahramana dönüşen genç Billy Batson’ın yetişkin versiyonu olarak Zachary Levi bir kez daha başrolü oynayacak. Filmin yönetmenliğini yeniden David F. Sandberg üstleniyor.

Liu’nun film kariyeri 2000’li yıllarda “Charlie’nin Melekleri” ve 2003’te “Charlie’nin Melekleri: Tam Gaz” filmlerinde başladı. Ayrıca Quentin Tarantino’nun “Kill Bill” filmlerinde, Oscar ödüllü müzikal “Chicago” da rol aldı ve DreamWorks Animation’ın “Kung Fu Panda” filmlerinde Viper’ın seslendirmesiydi. Ayrıca TNT’nin “Southland” ında ve Netflix romantik komedisi “Set It Up” da rol aldı.

Fury of the Gods 2 Haziran 2023’te gösterime girecek ve Mayıs’ta çekimlere başlayacak.

4. Bridgerton 3 ve 4. Sezonları İçin Onay Aldı


Netflix, sekiz çocuklu Bridgerton ailesinin hikâyesinin anlatıldığı dönem dizisi Bridgerton’ın iki sezonuna (3. ve 4. sezonlar) daha onay verdi. 2. sezon çekimleri bitmeden 3 ve 4. sezonların onaylanması dizinin izleyici kitlesinin ne kadar büyük olduğunu kanıtlıyor.

Birleşik Krallık’ta 2. sezon prodüksiyonu devam ederken, Netflix, Bridgerton hayranları için büyük bir sürpriz yaparak üçüncü ve dördüncü sezon için Julia Quinn’in romanlarının dünyasına geri döneceğini açıkladı. Netflix Global TV Başkan Yardımcısı Bela Bajaria yaptığı açıklamada, “Bridgerton, ayaklarımızı yerden kesti. Uzun bir süre “Bridgerton” projesini devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Dizinin hayranları için ne yazık ki, 1. sezonun yıldızı Regé-Jean Page’in, Hastings Dükü ikinci sezonda görünmeyecek.

Julia Quinn’in en çok satan roman serisine dayanan dizinin hikâyesi Regency London yüksek sosyetesinin cömert ve rekabetçi dünyasında geçiyor. Dizinin merkezinde güçlü Bridgerton ailesi var: Sekiz birbirine sıkı sıkıya bağlı kardeşten oluşan esprili ve cüretkar zeki grup, romantizm, macera ve aşkla dolu 19. yüzyıl evlilik arayışında geziniyor.

Dizinin ilk sezonu ailenin en büyük kızı Daphne’yi (Phoebe Dynevor) merkezine alıyordu. 2. Sezon, serinin ikinci kitabı The Viscount Who Loved Me’de anlatıldığı gibi, Jonathan Bailey tarafından canlandırılan en büyük Bridgerton kardeşi Anthony için uygun bir evlilik arayışını anlatacak.

5. Roberto Benigni’ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü


1-11 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilmesi planlanan Venedik Film Festivali, bugün İtalyan oyuncu ve yönetmen Roberto Benigni’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alacağını duyurdu.

İtalyan sinemasının önemli oyuncularından biri olarak kabul edilen Roberto Benigni hem yönetmenliğini üstlendiği hem de oyunculuk yaptığı Life Is Beautiful (Hayat Güzeldir) filmiyle En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Uluslararası Film dallarında ödül almıştı.

Benigni konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Kalbim neşe ve minnettarlıkla dolu. Çalışmalarımın Venedik Uluslararası Film Festivali’nde böylesine önemli bir şekilde tanınması benim için büyük bir onur.”

6. Mads Mikkelsen Indiana Jones 5’in Kadrosuna Katıldı


Mads Mikkelsen, Harrison Ford ve Phoebe Waller-Bridge’li popüler macera serisi Indiana Jones 5’in oyuncu kadrosuna katıldı. Konu ile ilgili detaylar açıklanmadı ve Mikkelsen’in filmde kimin oynayacağı henüz belli değil.

Phoebe Waller-Bridge’in bir sonraki Indiana Jones filminde kadın başrol oynadığı haberinin ardından Lucasfilm, Mikkelsen’in kadroya katıldığını duyurdu. Bu yıl Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Oscar için yarışan Danimarka yapımı “Another Round” filminde de oynayan Mikkelsen, filmde, Harrison Ford ve Phoebe Waller Bridge ile birlikte rol alacak. Yönetmen James Mangold, filmin çekimlerine yaz aylarında başlamayı umut ediyor. Film, 29 Temmuz 2022’de gösterime girecek.

İlk dört Indiana Jones filmini yöneten Steven Spielberg’in beşinci filmi de yönetmesi bekleniyordu ancak James Mangold, film yapımcılığını Spielberg’den devraldı. Spielberg’in hala filmin yapımında yer alması bekleniyor. Diğer yapımcılar arasında Kathleen Kennedy, Frank Marshall ve Simon Emanuel var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Büyülü Bülten

Malcolm & Marie

Jagten - The Hunt (Onur Savaşı) Film İncelemesi